Pages

Monday, 6 August 2012

kek suke hati nadia with cip koko & almond

'mama...nadia nak jadi masterchef selebriti macam dato' fazlie tu jadi nadia kena la stat blaja cooking dari sekarang...mama yang kena ajar nadia tau'
halamakkkk...
nie gara2 demam masterchef selebriti yang xabis2 lagi la nie
mmmm...
nak tak nak mama la yang kena pikir pe menu yang sesuai untuk d praktikan
yang simple2 tapi sedap
so kite buat kek yang paling mudah
xperlu nak bakar2
kukus2...nak pukul telur bagai
nie die
taraaaaaaaa.....

'kek suke hati nadia with cip koko & almond'



nampak macam rumit kan
tapi
percayalah
memang senang
nak2 yang suke buat kek tu tapi asyik tak menjadi jekk
macam mama nadia la tue....huk3
tapi 
yang nie my princess yang buat
kalu mama die yang buat mesti lagi kemas kot
takde la comot2 like this
hi3
tak kisah la
janji nadia dah puas hati dapat buat kek nie



kalu sesiapa yang nak cuba buat tue
bleh la tengok cara2nya kat bawah nie ye
selamat mencuba

best la hai....nadia



bahan2nye..swiss roll(perisa ikut suke), coklat bar, badam hancur, cip koko..nk tmbh bnda lain pn xpe ikut suke...nk tambah cheese ke, cklat  rice ke, oreo ke..





potong swiss roll..kalu bleh potong la kecik2 ye..yg nie nk tnjuk kat ank..that y la cut bsar2..

cairkan coklat bar tue tp jgn lama2 nanti pahit..







susun swiss roll tue rapat2 k..






sapukan coklat bar yg dh dcairkn tdi..







pastu ltak lagi kepingan swiss roll..susun rapat2 k







          sapukan lagi coklat bar yg dah dcairkn tu pada seluruh swiss roll tue tadi..
          








macam nie ye..kasi tutup sume swiss roll tue termasuk keliling2 kek tue jugak..







         finally..time yg nadia suke skali nie..masa utk tabur2..taburkan almond & cip koko tdi ikut suke la..brape bnyak yg nak letak pn..









taraaaaaaaaa....dah siap..bleh la msukn dlm peti sjuk..tp kalu rase2 nk coklat tu cair ala2 air sungai yg mengalir jgn la ltak dlm peti sjuk lak...

so..selamat mencuba..

Monday, 30 July 2012

shopping kat viva home??

shopping raya kat viva home???
takde la nak shopping baju2 pun kat cnie
juz survey2 barang2 rumah jek
kot2 ade yang berkenan



nadia je la yang cbuk beli barang2 die
memang pantang nampak karektor kucing
mesti ade yang die nak


sebelum tu posing dlu k


apelah agaknye yang berkenan tu ye...


hah dah dapat dah



mama nakkkkkk...igtkan nk patung giant domo nie
upenye juz nak amik gambar
nasib baik...legaaaaa


singgah ke little world furniture plak


taraaaaa...banyak2 katil yang nie jugak die nak
memang tak la
dah la mahal
tak berbaloi langsung


dah penat ronda2...kita urut dulu k


syok shopping kat cnie...org pn tak ramai


nak lepaskan nadia jalan sendiri pn rasa selamat


pantang nampak benda2 yang menarik sure nadia berposing
memang menghargai seni betul


haaa...kt cnie pn nk amik jugak tue
suke plak die tengok tong2 yang di susun2 dalam toilet tu
memang unik decoration kat viva home nie
bukan setakat kat lobi je
malah kat toilet pun ada decoration yang unik

sesiapa yang nak shopping brg2 rumah tu boleh la dtg cnie
tapi kena pandai survey la
silap2 harga mahal tapi kualiti zero
coz banyak jugak barang2 dari china kat cnie
so
jangan tertipu k


best la hai....nadia



Tuesday, 20 March 2012

lamanyeeeeee tak berbloging dowwww

ello...ello...ello

WoooOOoo....lamanye tak jenguk blog nie
rase mcm dah btahun2 tak jenguk dah
padahal baru 3@4 bulan jerrrrr
tapi
dah berselawah jugak la
nielah akibatnye ble kebizian melanda....ha2

pssst..pssst
sebenarnye......kemalasan beb
jangan bagitau orang len tau
kita2 jek 


dalam 3@4 bulan nie
macam2 benda terjadi
suka duka pahit manis
tapi
nak story yang manis2 je la
yang pahit2 
kite bakor...kite bakor jek

walaupun story nie dah kira basi
almaklumlah
de yang story 2011 gak
tapi 
nak cite jugak

ha...ha
bukan entry yang nie k
tapi
kat entry yang akan datang tau
tungguuuuuuuu


best la hai....Nadia


Monday, 19 December 2011

fairy fantastic @ viva home

yahuuuu....
suke nadia bila dapat tahu nak bawak die pegi viva home
syok jalan2 kat cnie sebab tak ramai orang pun
tapi kat cnie lebih kepada 
barangan kelengkapan rumah
almaklumlah name pun 'viva home'
barangan rumah kat cnie memang up to date

macam2 boleh dapat kat cnie kiranye one stop center la
tapi kitorang dapat tengok je la
sebab
regenya memang takyah cakap la
tapi 
kalu dah berkenan kat hati
amik je la....kang kempunan pulak
malam kang termimpi2
lagi susah

bukan nak story tentang barang2 rumah nie
tapi sebenarnye nak story ape yang ade kat lobi viva home nie

nie kan dah nak krismas nie
biase la sume shopping kompleks 
berlumba2 nak decorated lobi masing2
kasi nampak grand sikit la kan
tapi banyak2 shopping kompleks
kat cnie la yang kitorang tengok memang fantastic sikit
ala2 fairy tales gitu
memang cute sangat2....nak2 de mushroom
ladybug....ditambah dengan lighting2 
memang nampak gempak la

so takyah story banyak2 la kan
jom layan je picture2 yang kitorang sempat amik
time cuci2 mata kat cnie
layannnnnnn





































































amacam....cute kan
bukan budak2 je suke
time pergi nie
yang tua2 pun over2 gak
tapi suke hati dorang la kan
janji dorang happy....takkan kita sorang je nak happy
ye tak


best la hai....nadia